L'energia vital ( part 1 )

L’energia vital ( part 1 )

vitalitat 2

Tot és energia. El món és energia, nosaltres som energia i nosaltres necessitem l’energia per a viure i poder gaudir d’una vida fantàstica.

Segons els món hindú, la nostra energia vital és diu Prana i és l’energia de tots els éssers vius. Com més energia vital, més Prana i com menys energia, menys Prana.

On es troba la nostra energia vital?

Som molt més que un cos físic o material. El  saber hindú diu que estem fets de cinc cossos, de cinc profunditats del ser: som un cos físic, el que veiem, som un cos d’energia, som una ment, som una ment inconscient i som esperit, el Ser. Tos aquests cinc cossos estan connectats entre si. Podem anar trobant cada un d’aquests cossos a mesura que profunditzem en nosaltres mateixos,sense pressa, pas a pas amb estudi, dedicació i treball. per tant l’energia vital està dins del segon cos, de la segona profunditat del Ser.

Necessitem carregar-nos d’energia cada dia. és una de les  nostres fonts de vida i el món on vivim,  està ple de llocs on poder anar recollir energia i omplir-nos d’ella.

Quins són aquests llocs?

Segons Jürgen Klaric, divulgador neurocientífic ens diu que podem anar a buscar l’energia  en:

 1. L’alimentació
 2. L’esport
 3. El dormir
 4. El Sexe
 5. La meditació
 6. La respiració
 7. En el nostre entorn més pròxim (sempre i quan ens aporti i ens sumi i no sigui tòxic)
 8. El treball ( si és que aquest treball ens omple)
 9. L’actitud
 10. Els diners ( els diners són una gran font d’energia. Si tenim diners ens sentim eufòrics,ens marxen moltes preocupacions)
 11. El nostre propòsit ( el més important!)

A part jo afegiria el Sol, aquest és una gran font d’energia per tots els éssers vius i també la natura que agafa l’energia del Sol i ens la traspassa a nosaltres.

Però que ens passa avui en dia al adults  per què se’ns acaba l’energia?

Tots hem comprovat que de petits estàvem plens d’energia vital.Podem veure que a un nen no se li acaben mai les piles, no en té mai prou, en canvi, nosaltres, els adults, només de mirar-lo, ens quedem esgotats.

Una creença errònia és pensar que l’edat és la causa de la nostra falta d’energia vital i torno a remarcar que l’edat és tan sols un número!. L’edat només és qüestió de quanta energia tens o no tens! Ho sé perquè la meva feina m’ha portat a la recerca d’energia, de molta energia vital ja que em dono als demés i per donar abans hem de  tenir, sinó no es podem donar. Tinc 44 anys i tinc molta més energia ara que 15 anys enrere, fent més classes, més activitats, aixecant-me molt més d’hora, amb un fill i amb un o uns negocis. I com és que em sento millor ara que abans si sóc més gran?

Totes les anteriors formes d’obtenir energia són reals i efectives però la que més energia m’ha donat i et  pot donar a tu i et donarà sempre i amb escreix és el Teu  PROPÒSIT DE VIDA, la teva missió de vida, la teva passió!És el que més energia et donarà per hores i hores i  hores cada dia, un rera l’altre… I jo et convido a que ho comprovis a que vagis a buscar el que t’apassiona, allò que et fa  vibrar a dalt de tot, el que t’omple, allò que et fa brillar els ulls, el que t’emociona i  podràs comprovar  que l’ important no és la teva edat sinó la teva energia vital.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *