Author Archive sonia guiu

L’energia vital ( part 2 )

vitalitat

Ens carreguem d’energia cada matí fent esport, ballant, anant a caminar, fent meditació, fent respiracions, anant a la natura… i quan han passat unes hores o fins i tot al cap només d’una hora, estem esgotats. L’energia ha desaparegut, se’ns ha escapat  per un forat. Què ens està passant? – «deu ser la calor»;- «deu ser que he fet un esforç que per la meva edat no hauria d’haver fet»; – «potser estic incubant algun constipat»; «potser….». Ja han aparegut! Ja s’han proclamat! les fantàstiques creences de la nostra ment subconscient.

L’energia se’ns escapa per un forat i la nostra ment hi té molt a veure. La part subconscient de la ment, la que actua la major part  del nostre dia i no ens n’adonem. La nostra ment subconscient és increïblement poderosa. Ens fa creure  el que ella vol, no el que nosaltres volem. No ho fa amb mala intenció,ho fa per protegir-nos, és la seva missió i ho sap fer molt i molt bé! però no és el que vol el nostre Ser.

Si tu ets sens esgotat, si et carregues cada dia d’energia i et sens cansat, jo et dic, que si et passa això: Tu estàs tenint un símptoma!.No!, tu no estàs malalt, el teu cos físic no està malalt però  la teva ànima sí!  i s’està comunicant amb tu a través del teu cos físic.

I és que ella pot ser t’està dient: que pot ser estàs treballant en una feina que no és la teva, pot ser estàs en una relació de parella que no t’aporta res i aguantes, pot ser estaries vivint en un altre lloc i no acabes de marxar, pot ser estaries fent mil coses diferents a les que estàs fent ara, pot ser el teu propòsit de vida és un altre molt diferent al que ara estàs fent, pot ser la teva missió no era tenir fills i bolcar-te en ells, i és que pot ser has arribat a la maduresa de la teva vida i t’estàs donant compte de tot el que hauries volgut fer i encara no has fet, que el camí dels teus somnis, dels teus anhels no és aquest sinó aquell de l’altre costat.

Les nostres creences ens limiten i som addictes a les nostres creences però és que: «No estem destinats. Estem programats» ( Lain Garcia Calvo. La voz de tu alma ). I és Llei Universal: Ho podem canviar!

L’energia vital ( part 1 )

vitalitat 2

Tot és energia. El món és energia, nosaltres som energia i nosaltres necessitem l’energia per a viure i poder gaudir d’una vida fantàstica.

Segons els món hindú, la nostra energia vital és diu Prana i és l’energia de tots els éssers vius. Com més energia vital, més Prana i com menys energia, menys Prana.

On es troba la nostra energia vital?

Som molt més que un cos físic o material. El  saber hindú diu que estem fets de cinc cossos, de cinc profunditats del ser: som un cos físic, el que veiem, som un cos d’energia, som una ment, som una ment inconscient i som esperit, el Ser. Tos aquests cinc cossos estan connectats entre si. Podem anar trobant cada un d’aquests cossos a mesura que profunditzem en nosaltres mateixos,sense pressa, pas a pas amb estudi, dedicació i treball. per tant l’energia vital està dins del segon cos, de la segona profunditat del Ser.

Necessitem carregar-nos d’energia cada dia. és una de les  nostres fonts de vida i el món on vivim,  està ple de llocs on poder anar recollir energia i omplir-nos d’ella.

Quins són aquests llocs?

Segons Jürgen Klaric, divulgador neurocientífic ens diu que podem anar a buscar l’energia  en:

 1. L’alimentació
 2. L’esport
 3. El dormir
 4. El Sexe
 5. La meditació
 6. La respiració
 7. En el nostre entorn més pròxim (sempre i quan ens aporti i ens sumi i no sigui tòxic)
 8. El treball ( si és que aquest treball ens omple)
 9. L’actitud
 10. Els diners ( els diners són una gran font d’energia. Si tenim diners ens sentim eufòrics,ens marxen moltes preocupacions)
 11. El nostre propòsit ( el més important!)

A part jo afegiria el Sol, aquest és una gran font d’energia per tots els éssers vius i també la natura que agafa l’energia del Sol i ens la traspassa a nosaltres.

Però que ens passa avui en dia al adults  per què se’ns acaba l’energia?

Tots hem comprovat que de petits estàvem plens d’energia vital.Podem veure que a un nen no se li acaben mai les piles, no en té mai prou, en canvi, nosaltres, els adults, només de mirar-lo, ens quedem esgotats.

Una creença errònia és pensar que l’edat és la causa de la nostra falta d’energia vital i torno a remarcar que l’edat és tan sols un número!. L’edat només és qüestió de quanta energia tens o no tens! Ho sé perquè la meva feina m’ha portat a la recerca d’energia, de molta energia vital ja que em dono als demés i per donar abans hem de  tenir, sinó no es podem donar. Tinc 44 anys i tinc molta més energia ara que 15 anys enrere, fent més classes, més activitats, aixecant-me molt més d’hora, amb un fill i amb un o uns negocis. I com és que em sento millor ara que abans si sóc més gran?

Totes les anteriors formes d’obtenir energia són reals i efectives però la que més energia m’ha donat i et  pot donar a tu i et donarà sempre i amb escreix és el Teu  PROPÒSIT DE VIDA, la teva missió de vida, la teva passió!És el que més energia et donarà per hores i hores i  hores cada dia, un rera l’altre… I jo et convido a que ho comprovis a que vagis a buscar el que t’apassiona, allò que et fa  vibrar a dalt de tot, el que t’omple, allò que et fa brillar els ulls, el que t’emociona i  podràs comprovar  que l’ important no és la teva edat sinó la teva energia vital.

No vulguem tenir edat

Jo no tinc edat. No en vull tenir. No vull que les persones tinguem edat. Almenys aquesta  que ens ve marcada quan naixem, aquests números que anem sumant any rera any.

Tinc molt clar que la meva edat és la que em marca el cor. Ell sap quina edat tinc perquè em coneix molt bé, és la mà dreta de la meva ànima. És ell qui em dirigeix, qui em porta cap a un costat o un altre, qui em fa sentir, qui em fa decidir…. Per a tothom hauria de ser així!

Ens perdem tantes coses per culpa de l’edat! i per molt que ens diguem : «l’edat només és un número, l’edat no importa»…en el fons, no ens ho creiem, encara que ens ho diguem en veu  alta i ho cridem ben fort perquè no som el que volem, som el que creiem que som. Ja vaig comentar que estem formats d’ànima, cos i ment. l’ànima i el cor van junts i la ment està dins de TOT el nostre cos. La funció de la ment és protegir-nos de tot el desconegut i per a això fa servir les creences: idees fetes a base de moltes i moltes repeticions que se’ns van ficant dins  del nostre subconscient ja des de ben petits i van ficant arrels al llarg de tota la nostra vida. Ens venen imposades involuntàriament  a través dels nostres pares, amics i escola i per una altra banda, la societat ens en dóna unes altres. Les creences ens fan molt mal, són com una droga i som addictes a elles, tan si ho volem com si no i l’edat, aquesta que ve marcada pels números no deixa de ser una creença més.

Quantes coses ens perdem per no escoltar-nos els cor! «Voldria estudiar però com que tinc una edat».»Nena! no ens fumis canya (a classe) que ja tenim una edat!». «Sí, sí que vindria,sí però és que ja tinc una edat!» «Jo ja no serveixo per això, és que ja tinc una edat».» A veure si espaviles a tenir fills que se’t passarà l’edat», etc. com n’estem de condicionats per la nostra ment!

L’edat que ens marca la ment no és la real. Ho sé!Ho veig cada dia des de fa 20 anys a les meves classes . Persones amb llarga experiència de vida fent cada exercici que jo els dic favorablement i gent amb menys recorregut de vida que els mateixos exercicis els costa més. Voleu dir que l’edat és la causa? Doncs no,  l’edat no ho és, serà la falta de pràctica, la falta de ganes, la falta d’aprendre, la falta d’il·lusió però l’edat no!

Un amic em va regalar un conte del Jorge Bucay, «El buscador», que us convido a llegir. On parla d’un poble, on els seus habitants quan es morien escrivien a la làpida: 6 anys, 3 mesos, 4 dies; 8 anys, 9 mesos 25 dies, etc i això no és pas l’edat convencional viscuda per ells sinó els anys, els mesos i dies que de veritat havien gaudit ballant, enamorant-se, els minuts del seu primer petó, el temps que havien gaudit rient, sentint, viatjant, llegint… comptaven el que de veritat era important, comptaven cada segon que ells consideraven que realment havien viscut.

Per què ballar ens fa sentir tan bé?

Fa uns quatre anys que la vida em va portar per segona vegada al món del ball, a donar classes de ball.Va ser una necessitat, no econòmica sinó emocional. en aquells moments va ser una petita llum d’esperança que es va anar convertint  en la meva gran llum d’esperança. Jo sabia, com tots sabem avui en dia que l’esport, l’activitat física, ballar, moure’t, estar ocupat i no preocupat, salva vides.

Però per què ballar ens fa estar tant i tan bé?

vaig descobrir fa temps que la vida va molt més enllà d’aquest «món» on vivim. Que tots som ànima, cos i ment, que la ment està dins de tot el nostre cos i no només al cap. Quan vaig iniciar la meva pàgina web ja  vaig fer servir el  títol de: «el ball ens cura l’ànima i el pilates el cos», en aquell moment sentia que això era així,i ho vaig anotar, ara sé perquè és així!

TOT  és energia i l’energia és mou per vibració, el moviment fa  vibrar, el ball és moviment. Ara bé, podem vibrar alt (estats positius) o baix (estats negatius).

Nosaltres som ànima, cos i ment. cada una d’aquestes està en plans diferents. El cos està en el món material o físic o 3ª dimensió, la ment habita en el món subconscient o 4ª dimensió i l’ànima en el supraconscient o 5ª dimensió. En aquest últim pla és on es forma TOT a través de les nostres emocions i pensaments que vibren d’una manera determinada donant forma a l’energia  d’aquest món supraconscient, el de l’ànima i quan tota una quantitat d’energia vibra en la mateixa freqüència  es crea un motlle que es materialitza en  el pla físic i és el que nosaltres veiem amb els ulls. El món de l’ànima és de vibració molt alta i el món físic de vibració més baixa.

El més important de nosaltres és l’ànima, ella sap tot el que nosaltres  no sabem, sap el que ens convé, saps els nostres propòsits, els  nostres anhels… és la nostra essència. Ella ens parla  amb xiuxiueigs, el que nosaltres en diem intuïcions i com que la ment ens parla cridant, el xiuxiueig de l’ànima ens passa desapercebut… 

En el món on viu l’ànima no hi ha preocupacions, ni dolor, ni tristesa, ni angoixa….tot és fantàstic per això en aquest estat ens sentim feliços i  ballar ens porta aquest estat de màxima felicitat ja que ens fa vibrar  molt i molt alt, ens fa abraçar a la nostra ànima i  riem i gaudim, i sentim, i transmetem  quantitats i quantitats d’energia positiva que fa que tot el món físic i material on nosaltres vivim, des d’aquí dalt sigui de colors més vius i brillants.

Els Hipopressius van bé?

I tant!

Els seus grans beneficis són:

 • Reduir la cintura.
 • Millorar el to muscular abdominal.
 • Tonificar el sòl pèlvic.
 • Evitar pèrdues d’orina i prolapse d’òrgans.
 • Tonificar l’esquena,les nostres lumbars estan fora de perill i els òrgans interns no pateixen

els hipopressius no només van bé  per realitzar en el postpart o durant  la menopausa en què la musculatura ha patit i ha quedat dèbil, sinó que també van bé per a aquells que realitzen esports d’alt impacte: runnig,padel,tennis… ja que aquesta tècnica tonifica tota la faixa abdomnial i el sòl pèlvic.

Des de que he començat a treballar aquesta tècnica a les meves classes, puc afirmar que és la tècnica en que pots notar més ràpidament els seus beneficis però com a totes les coses, es necessita fer correctament. Els primers dies costa, com a tot hi ha d’haver una pràctica….un cop s’ha aprés a fer bé la tècnica, recomano treballar els hipopressius en un lloc tranquil, si vols música de fons…… i sobretot, estar tu, la teva ment i el teu cos tots a una. Així no falla!

BALLS LLATINS

Hipopilates

Nova publicitat